Om oss

Med känsla för detaljer sedan 1955

Ständig förbättring är en evig resa, men en självklar sådan om du frågar Mönsterås Metall.

Mönsterås Metall har stor erfarenhet och kompetens kring gjutning av aluminium samt bearbetning av det gjutna godset, varför vi också väljer att kalla oss specialister inom dessa områden. Förutom detta hjälper vi även till med ytbehandling och montering. Vi har i decennium arbetar efter Lean-principerna, vilket har skapar både ett brett engagemang och en naturligt löpande förbättringsprocess.

Med kunden i fokus

Vi har alltid full fokus på våra kunders behov. Det är Mönsterås Metalls högsta prioritet. Vi lyssnar på önskemål – allt från produktidé till färdig komponent – och tar fram förslag på kostnadseffektiva lösningar. Mönsterås Metall levererar till de flesta branscher och är leverantör till såväl mindre företag som stora, internationellt kända, varumärken. Vår långa erfarenhet tillsammans med en stabil ekonomi gör oss till en trygg samarbetspartner. Vi använder flera lösningar på orderhantering som EDI, VMI, avrop och liknande, beroende på vad Du som kund behöver.

Nya möjligheter

Sedan 2019 ingår vi i en ny företagsgrupp, vilket har givit oss större och bredare möjlighet att hjälpa vår kunder. Förutom att bredda vår kompetens och nivå av erfarenhet kan vi effektivisera våra processer på ett helt annat sätt. Vårt systerföretag heter Gjuteribolaget i Bredaryd AB.

Våra gjutmetoder

Vi erbjuder kompetensdriven gjutning av aluminium genom en mängd olika gjutningsmetoder till kunder i Sverige och internationellt.

Miljö & kvalité

Mönsterås Metall har ett stort fokus på att förbättra och utveckla sitt miljö- och kvalitétsarbete. Vi är certifierade enligt ISO 9001-14001.

Kontakta oss

Om du har några frågor eller funderingar kring vårt företag, våra arbetsprocesser eller vad vi kan erbjuda just er är du välkommen att kontakta oss.